Wat organiseren wij?
Wij werken met themablokken van acht tot twaalf weken. Hier vind je een globaal overzicht van de thema's van aankomend verenigingsjaar:
- Erfelijkheid en aangeboren afwijkingen: oktober, november.
- De kraamtijd: december, januari en februari.
- Kindertrauma: maart, april.
- Gynaecologische oncologie: mei en juni.
Wij zullen uiteraard proberen om de activiteiten zo veel mogelijk fysiek te laten plaatsvinden, met inachtneming van de dan geldende maatregelen. Een compleet overzicht van alle activiteiten, onderwerpen en data wordt aan het start van ieder blok bekend gemaakt via de digitale nieuwsbrief voor de leden. Mocht je benieuwd zijn naar de activiteiten van afgelopen jaar klik dan hier. Bij overige vragen kan je uiteraard mailen naar bestuur@sgokamsterdam.nl!
Lezingen
Als lid van SGOK krijg je exclusieve toegang tot lezingen van experts uit verschillende gebieden. Hierbij kan je denken aan de gynaecologie en kindergeneeskunde, maar ook de kindercardiologie/kindercardiochirurgie, jeugdgeneeskunde en fertiliteitsgeneeskunde. Naast de experts proberen wij ook de nadruk te leggen op het grotere plaatje en streven wij ook naar het organiseren van lezingen door paramedici en verhalen van patiënten/patiëntjes.
Praktijkworkshops
SGOK organiseert maandelijks praktijkworkshops waar leden vaardigheden kunnen oefenen ter aanvulling op de geneeskunde-opleiding. Hierdoor kom je als bachelorstudent al vanaf jaar 1 in aanraking met het praktische gedeelte van de geneeskunde en leer je hierbij ook gelijk de klinische relevantie van je lichamelijk en aanvullend onderzoek. Hoe ziet een normale echo van het hart eruit? Hoe gebruik je strottenhoofdspiegels om de keel te onderzoeken, en hoe interpreteer je je bevindingen?
Excursies
Altijd al realistische acute situaties willen oefenen in een OK- of ziekenhuissetting? Of willen leren hoe je BLS uitvoert bij kinderen? SGOK organiseert meerdere excursies per jaar, in samenwerking met vele enthousiaste instanties. Als lid heb je toegang tot deze excursies.